Våre guider

Vi er et lite, eksklusivt guidebyrå som satser på høy kvalitet på våre vandringer.

Våre guider er derfor alle dyktige entusiaster, som liker å formidle, og som elsker jobben sin som guide! Det merkes!

Kristin Amundsen

Kristin grunnla ”Oslo City And Naturewalks” i år 2000, og dermed også Oslos første guidebyrå som fullt og helt driver med vandringer i byen. Hun er en entusiastisk og dyktig autorisert Osloguide, som er opptatt av at våre deltagende vandrere skal føle at de er med på en minneverdig opplevelse, og ikke en halvkjedelig historietime. Byen er full av spennende, lærerike, morsomme og interessante historier helt tilbake til viking-tiden, og Kristin elsker å fortelle dem med liv, latter, dramatikk, smil og tilstedeværelse. Hun har spesialisert seg på spøkelsene i byen, og var den første som startet med spøkelsesvandringer i Norge. Hun er ivrig medlem av ”Interesseforeningen Oslos middelalder”, og har ellers teaterutdannelse og reiselivsutdannelse. Hun er også forfatter og jobber foruten å være guide, også som kanalvert i NRK. Kristin guider på norsk, engelsk og svensk.

Lene Dons Samset

Lene er autorisert Osloguide og tar oppdrag på norsk og engelsk. Hun er vår spesialist på elver og har guidet Akerselven i 15 år. I tillegg er hun eksperten på Ekebergparken, som hun har guidet helt siden den åpnet i september 2013. Alt hun gjør gjør hun med smittende entusiasme og glede, og hun har en levende måte å formidle historier på. Hun er nysgjerrig og alltid oppdatert, og har masse kunnskap og erfaring som hun deler med oss. Hun er foruten å være Osloguide også utdannet flyingeniør og bedriftsøkonom, og jobber med konsulentoppdrag i eiendomsbransjen.

Rein Dammann

Rein Dammann er en ekte villmarking som har "vokst opp i skogen", og bodd hos eskimoer og indianere i flere år. Han har drevet villmarksleir for grupper i ti år, der han har fokusert på at vi mennesker, gjennom opplevelsen av naturen, opplever nye sider ved oss selv. Rein er også en dreven fuglekjenner, og med sin barske, vennlige og åpne væremåte leder han sine grupper inn i skogens mangfoldige og spennende verden.

Torgrim Mellum Stene

Torgrim er profesjonell historieforteller og jobber som kursholder og scenekunstner i inn- og utland. Fortellervirket har plassert ham i de underligste situasjoner - fra å resitere Nordal Grieg på en scene i Tadsjikistan til å lage libretto for en eventyrmiddag i Suldal kommune. Han har flere års erfaring med å bearbeide historisk materiale, både som skaper av fortellerforestillinger og i rollen som omviser på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. I vandringen "Berus Eder!" geleider han publikum gjennom tusen år med rus i byen, fra førkristne ritualer til alkohol på resept.

Ross Kolby

Ross er forfatter, både av bøker og film-manus, og er en fantastisk forteller! Denne fortellergleden deler han med oss når han tar oss med på spøkelsesvandring! Med sin smittende utstråling og entusiasme – og i sine 1600-talls klær - tar han oss raskt tilbake gjennom århundrene i Oslos skjulte spøkelsesverden. Ross har også lang utdannelse som kunstmaler, og han har malt mange fantastiske bilder. Han har dessuten erfaring som skuespiller, og bruker sin flotte stemme i filmer og reklamer. Ross guider på norsk og engelsk.

Karianne Sissener Amundsen

Karianne er nyutdannet skuespiller fra Rose Bruford College i London, hvor hun har studert "Actor Musicianship" i tre år. I studiet har hun hatt timer i fortellerkunst, noe hun med entusiasme bruker når hun formidler byens skumle spøkelsesberetninger. Karianne er glad i å synge og på fritiden er hun med i et musikk-ensemble som fremfører europeisk renessanse-musikk, og holder også på med å starte et barneteaterkompani. Med sin skuespiller-erfaring og interesse for det overnaturlige, blir en vandring med Karianne en underholdende og grøssen opplevelse. Karianne guider på norsk og engelsk

Rolf Mørk

Rolf er profesjonell skuespiller og musiker med bachelor fra Rose Bruford College i London. Etter utdannelsen har han jobbet innen barneteater og musikaler, samt som sanger og konferansier. Han tar nå videreutdanning ved HiOA for å bli teaterlærer. Rolf er veldig glad i å fortelle historier og er fascinert av ordenes kraft og musikaliteten i språket. Bli med ham på en spøkelsesvandring og opplev selv. Han går vandringer på engelsk og norsk.

Marianthe Salvesen

Marianthe er halvt gresk og halvt norsk, derav det noe uvanlige navnet. Hun er utdannet skuespiller fra TITAN teaterskole i 2008 og dramalærer fra høgskolen i Oslo og Akershus i 2013, og jobber i dag som skuespiller, forteller, sirkusartist, ski-instruktør og guide. Hun har vært brennende opptatt av skrekkfilm og spøkelseshistorier helt siden hun var 10 år gammel og dette er fortsatt hennes store hobby. Marianthe har jobbet profesjonelt som forteller siden 2010, bl.a for Asker kommune og Fortellerxpressen, og jobbet fulltid som sirkusartist og workshopholder for danske Cirkus Bella Donna fra 2013 til 2014. Nå brenner hun for å gi publikum spennende og minneverdige opplevelser på spøkelsesvandringene!